Yamaha: Aerox R
Wysłany: 2010-03-09, 15:57
A ja własnie się zastanawiam czy by w swoim roxie nie dać xenonu koszt takiego cuda to w moim wyliczeniu ok 150-200 przetwornica kosztuje ok 100zł + palink (tzw.żarówka ok 50-100 zł) tylko własnie problemem jest tu kwestia prądu (w roxie prądniczka to tak naprawde jest zabaweczka tzn,nie ma duzej mocy poniewaz producent przewidzial w niej żarówke 35w,a xenon potrzebuje ok 5 A (nie wiem czy to chwilowy pobor,bo wiadomo że na start (aby zapalil sie xenon potrzeba troche wiecej tego prądu) dobrze by bylo gdyby ktos zmierzyl jaką ma wydajność ta pradnica od swiatel bądz znalazł w jakiej instrukcji serwisowej (nie chodzi mi o Waty ale o Ampery) poniewaz z checia bym to zalozyl ale tylko gdybym mial pewnosc ze nic mi sie nie uszkodzi w instalacji,a tymbardziej ze xenon bd w pełni świecil co do tego ze on mruga --- to to jest normalne gdyz prąd nie jest w zaden sposob stabilizowany prostowany etc,z akumulatora prad jest juz dosc dobrze wyprostowany i dlatego dziala... oczywsicie da sie wszystko zrobic z tym aby prad byl wyprostowany ale najwazniejsza jest w tym wypadku wydajnosc tej pradnicy. dlatego przed kupnem xenonu warto wiedziec czy bd dzialal w naszym roxie tymbardziej ze nie jest to tania rzecz, no i legalna w skuterach.... (bynajmniej w Roxach : P w rescie chyba też)
A mam do was pytanie- czy prądnica wyrabia z ładowaniem aku i dostarczaniem prądu do żarówki? Czy przy wysokich obrotach ładnie się pali? Bo mam pomysł z Aprilią taki że wymienie jedną soczewkę od auta na h4 i za dnia będzie seryjna żarówka świeciła a w nocy h4.
Wysłany: 2010-04-10, 21:50
Witam
Zamontowałem żarówkę H4 i na krótkich świecą dosyć dobrze lecz długie świeca trochę na boki a na środku jest ciemno(rys. poglądowy http://pu753.wrzuta.pl/ob...7l/bez_tytulu). Jak to wyregulować? jak obniżyć kat świecenia reflektora (śrubka od regulacji maksymalnie rozkręcona)? Dodam ze u mnie żarówka jest trochę bardziej wysunięta do przodu niż wg. tutorialu i może to powoduje taki efekt?
Wysłany: 2010-04-18, 21:18 halogen bez przeróbek
Witam
Miałem okazje testować żarówki takie jak na zdjęciu u AmaZe.
Żarówki kupiłem w salonie z chińskimi skuterami. Koszt: 12zł/szt. Pomimo mniejszej mocy (25W) światło było jaśniejsze i trochę lepiej świeciło niż oryginał. Chciałem zrobić dziś zdjęcia w nocy lecz niestety w pewnym momencie światło zgasło i świeciła się kontrolka od długich. Gdy założyłem z powrotem oryginał wszystko wróciło do normy. Poniżej kilka zdjęć owych żarówek:
http://pu753.wrzuta.pl/ka...SMSu7UXd/glowny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum