Aerox.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Przybysz
2009-07-14, 22:24
[ARTYKUŁ] H4 w aeroxie... ; )
Autor Wiadomość
AmaZe 
Sport

Yamaha: Aerox R
Wysłany: 2010-03-04, 23:18   h4

ja chcę tą żarówkę kupić i nie wiem jak ona bd świecić i nic nie trzeb przerabiać.

http://cgi.ebay.co.uk/Lam...=item5ad36e2b31
http://www.aerox.pl/viewtopic.php?p=81282#81282
zostaw dobry komentarz.
pozdro

Faktem jest że zioło to mój lek na stress XD
Faktem jest że na każdym rogu stoi pies X/

DUDU$ 
Standard

Wysłany: 2010-03-09, 15:57   

A ja własnie się zastanawiam czy by w swoim roxie nie dać xenonu koszt takiego cuda to w moim wyliczeniu ok 150-200 przetwornica kosztuje ok 100zł + palink (tzw.żarówka ok 50-100 zł) tylko własnie problemem jest tu kwestia prądu (w roxie prądniczka to tak naprawde jest zabaweczka tzn,nie ma duzej mocy poniewaz producent przewidzial w niej żarówke 35w,a xenon potrzebuje ok 5 A (nie wiem czy to chwilowy pobor,bo wiadomo że na start (aby zapalil sie xenon potrzeba troche wiecej tego prądu) dobrze by bylo gdyby ktos zmierzyl jaką ma wydajność ta pradnica od swiatel bądz znalazł w jakiej instrukcji serwisowej (nie chodzi mi o Waty ale o Ampery) poniewaz z checia bym to zalozyl ale tylko gdybym mial pewnosc ze nic mi sie nie uszkodzi w instalacji,a tymbardziej ze xenon bd w pełni świecil co do tego ze on mruga --- to to jest normalne gdyz prąd nie jest w zaden sposob stabilizowany prostowany etc,z akumulatora prad jest juz dosc dobrze wyprostowany i dlatego dziala... oczywsicie da sie wszystko zrobic z tym aby prad byl wyprostowany ale najwazniejsza jest w tym wypadku wydajnosc tej pradnicy. dlatego przed kupnem xenonu warto wiedziec czy bd dzialal w naszym roxie tymbardziej ze nie jest to tania rzecz, no i legalna w skuterach.... (bynajmniej w Roxach : P w rescie chyba też)

czarekcw 
Standard

Yamaha: Olivier Jacque
Skuter: Rally LC
Wysłany: 2010-03-14, 22:42   

A mam do was pytanie- czy prądnica wyrabia z ładowaniem aku i dostarczaniem prądu do żarówki? Czy przy wysokich obrotach ładnie się pali? Bo mam pomysł z Aprilią taki że wymienie jedną soczewkę od auta na h4 i za dnia będzie seryjna żarówka świeciła a w nocy h4.

HinczyQ 
Użytkownik

Wysłany: 2010-04-10, 21:50   

Witam
Zamontowałem żarówkę H4 i na krótkich świecą dosyć dobrze lecz długie świeca trochę na boki a na środku jest ciemno(rys. poglądowy :mrgreen: http://pu753.wrzuta.pl/ob...7l/bez_tytulu). Jak to wyregulować? jak obniżyć kat świecenia reflektora (śrubka od regulacji maksymalnie rozkręcona)? Dodam ze u mnie żarówka jest trochę bardziej wysunięta do przodu niż wg. tutorialu i może to powoduje taki efekt?

Sorki że odświeżam.

seba1132 
Mini Moderator

Wysłany: 2010-04-10, 22:06   

to wsuń ją do końca.

HinczyQ 
Użytkownik

Wysłany: 2010-04-18, 21:18   halogen bez przeróbek

Witam
Miałem okazje testować żarówki takie jak na zdjęciu u AmaZe.
Żarówki kupiłem w salonie z chińskimi skuterami. Koszt: 12zł/szt. Pomimo mniejszej mocy (25W) światło było jaśniejsze i trochę lepiej świeciło niż oryginał. Chciałem zrobić dziś zdjęcia w nocy lecz niestety w pewnym momencie światło zgasło i świeciła się kontrolka od długich. Gdy założyłem z powrotem oryginał wszystko wróciło do normy. Poniżej kilka zdjęć owych żarówek:
http://pu753.wrzuta.pl/ka...SMSu7UXd/glowny

dawid 
Sport

Wysłany: 2010-07-07, 11:11   

A czy żarówka H4 jest dopuszczalna w polskich przepisach drogowych? Chodzi o to czy się nikt nie przypluje..... :D

Franek 
Sport

Yamaha: Aerox Race Replica
Wysłany: 2010-07-08, 11:15   

A czemu by nie ? W autach masz H4 H7 H1 itd.

Odpowiedz do tematu